Ellemeet september 2018

Van 31 augustus 2018 tot 02 september 2018
Geplaatst door Super User
Categorieën: Ellemeet juni
Gezien: 4971

NZKV oefenweekenden Ellemeet

De Zeeuwse wateren bieden voor de beginnende tot de gevorderde zeekajak vaarder verschillende uitdagende mogelijkheden.

Tijdens de oefenweekenden, met als uitvalsbasis camping Klaverweide in Ellemeet, zoeken we voor ieder niveau zijn of haar uitdagingen op. Dit doe je onder leiding van enthousiaste en ervaren instructeurs die het gebied goed kennen.
Onder gecontroleerde omstandigheden gaan zij graag uitdagingen met je aan waarbij je leert om risico’s in te schatten, maar waar je vooral leert om onder verschillende omstandigheden lekker te leren varen.

De weekenden zijn bestemd voor een brede groep kajakvaarders, van beginnende zeekajakvaarders die technieken voor tochten op zee willen leren, tot meer ervaren vaarders die hun technieken willen verbeteren.
Met name voor zeekajakkers die geen week vakantie beschikbaar hebben voor deelname aan een zeekamp en zich toch graag willen voorbereiden op een KVA, KVT of ZV examen zijn deze weekenden een uitkomst.

Daarnaast staan de Ellemeet weekenden van 2018 in het teken van het behalen van de certificaten KVA en KVT. In september is er een apart groep voor KVT training en examen.
Daarnaast wordt gestreefd naar een ZV examen mogelijkheid in september of oktober na het septemberweekend.

De nieuwe regelgeving van het Watersportverbond schrijft voor dat alvoren men het certificaat ZV wil halen men in het bezit moet zijn van de certificaten KVA en KVT.
Ook schrijft het Watersportverbond nu de volgorde voor, eerst KVA, dan KVT en vervolgens ZV
Het certificaat Theorie ZV staat buiten deze volgorde en kan op ieder willekeurig moment worden gehaald.

Nadere gegevens

Je bent vrijdag 31 augustus vanaf 13.00 uur welkom op camping Ellemeet, met om 20.45 uur (streeftijd) de eerste briefing. Zondag, 2 september, na terugkeer van zee, wordt het kamp afgesloten

Deelnemersgroepen:

Er zijn in principe vier groepen (kan aangepast worden indien nodig i.v.m. aantal deelnemers), te weten:
1. Introductie zeevaren
2. ZV examen groep
3. Onderhoud en bijzondere verrichtingen
4. KVA training en examen

Toelichting groepen:

1. Je zee-ervaring is nog niet heel groot, maar het zilte vocht lonkt al wel behoorlijk. Kortom de ideale groep om meer ervaring op te doen met de technieken, vaardigheden en handigheidjes die nodig zijn om veilig op zee te kunnen varen.

2. De ZV- examen groep traint om op (korte) termijn het ZV diploma te kunnen halen. Denk daarbij de eerste dag aan technieken en de tweede dag aan een tocht en/of branding varen, natuurlijk met wat oefeningen onderweg. Indien er ergens branding aanwezig is zal deze uiteraard opgezocht worden. Voor deze groep verwachten we dat je al een aantal tochten hebt gedaan met golven en/of wind en/of stroming.

3. De groep onderhoud en bijzondere verrichtingen is bedoeld voor de kajakkers in het bezit van het ZV diploma. In overleg met de deelnemers zullen verschillende technieken weer opgehaald worden en in, waar mogelijk, uitdagende omstandigheden tijdens een tocht in de praktijk gebracht worden. Dit vanzelfsprekend met inachtneming van de veiligheid. Denk hierbij ook aan technieken & of varianten die niet normaliter in de ZV/ZVE syllabus staan. Doel van deze groep is niet het werken naar een vaardigheidsexamen maar wel het vullen van het kajak gereedschapskistje met technieken die wel eens handig kunnen zijn.

4. KVT training en examen groep zal afhankelijk van de groep en de weersomstandigheden of op zaterdag of op de zondag het examen onder zeecondities afnemen. De andere dag zal er in overleg met de groep een uitdagende tocht gevaren worden waar mogelijk, en indien men wil, uitdagingen opgezocht gaan worden.

Persoonlijke én uitrustingseisen:

Voor uw en onze veiligheid kan van de (verplichte) eisen niet worden afgeweken en loopt u het risico bij aanvang of in de loop van het weekend geweigerd te worden zonder recht op restitutie.
Twijfel je of je hieraan voldoet en ben je wel geïnteresseerd om deel te nemen?
Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Conditie en ervaring:
Wij verlangen minimaal: Van de deelnemers van de introductie zeevaren-groep verwachten we een goede lichamelijke conditie waarbij je gedurende drie uren aan een stuk met een snelheid van ongeveer 5 km / uur kunt varen bij windkracht 4.

De deelnemers van de ZV- examen groep en de groep onderhoud en bijzondere verrichtingen moeten dit bij windkracht 5 kunnen. Daarbij verwachten wij een ruime kano-ervaring op grootwater en dat je dit kalenderjaar minimaal 3 tochten van minstens 15 km hebt gevaren. Elke deelnemer dient ten minste een geoefend zwemmer te zijn.

De verplichte en aanbevolen uitrusting:
Voor alle deelnemers hanteren we de uitrusting conform de ZV exameneisen. Daarnaast adviseren we voor de groep onderhoud en bijzondere verrichtingen de uitrusting zoals vermeld bij ZVE.
Bij twijfel kun je altijd contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De basis uitrustingseisen eisen conform ZV vindt je op watersport media.
De uitrustingseisen voor onderhoud en bijzondere verrichtingen conform ZVE vindt je eveneeens op watersport media.

Locatie:
Recreatieoord Klaverweide, Kuijerdamseweg 56, 4323 LC Ellemeet,
Telefoon 0111-671859.

Tarieven

  Basis tarief : €105 + €5 = €110
  Tarief WSV leden : €95 + €5 = €100
  Tarief TKBN leden : €95 + €5 = €100
  Tarief NZKV abonnees : €85 + €5 = €90

De extra € 5 is de borg voor de douchekaart.

Deze tarieven zijn inclusief camping en de borg voor de douchekaart.
De € 5,- borg voor de douchekaart wordt teruggestort als de kaart zondagavond weer wordt ingeleverd.

De inschrijving wordt definitief als het bedrag is bijgeschreven op IBAN NL07INGB0008406981 ten name van Stichting Kanoactiviteiten Rijswijk.
Betaal s.v.p. onder vermelding van "Ellemeet september 2018” en deelnemersnaam.

Inschrijven

Inschrijven doe je via met de knop Inschrijven boven aan deze pagina.
De inschrijving is open vanaf 1 januari 2018.