Rondje Ameland

Van 16 juni 2018 tot 17 juni 2018
Geplaatst door Kreuk
Categorieën: Tocht
Gezien: 3407

Algemeen

Leiding:
Sido Mylius

Minimum deelname niveau:
Om aan deze tocht mee te doen moet je ZV hebben of aantoonbaar op ZV-niveau varen en ervaring hebben met grotere afstanden en branding. 

Opleiding voor:
Deze tocht is vooral bedoeld voor zeekajakvaarders die al ZV hebben en bezig zijn met de opleiding voor ZVE, of al ZVE hebben en meer ervaring willen opdoen met tochtleiding (TL). Ook leerlingsinstructeurs die een stagetocht willen doen zijn van harte welkom. Verplicht is dat natuurlijk niet. Want het is ook fijn als je voor de gezelligheid, maar wel lekker actief meevaart. Deze tocht kan meetellen als ervaringstocht voor ZVE en TL.

Eisen:
Behalve de gebruikelijke (veiligheids)uitrusting voor ZV heb je een kampeeruitrusting en proviand voor twee dagen nodig. Een kanokarretje is ook een must

Aanmelden:
Telefonisch op maandag 11 juni tussen 20:00 en 22:00 op nummer 06-20554576. Laat s.v.p. een bericht op de voicemail achter als je in-gesprek treft en probeer het dan later opnieuw.

Bij opgave ook je telefoonnummer vermelden, het kenteken van jouw auto en een korte beschrijving van jouw niveau en ervaring. Graag ook een referentie opgeven.

Kosten:
Voor NZKV-abonnees 10 euro per persoon, leden WSV/Peddelpraat/TKBN betalen 12,50, niet-leden 15 euro. Vervoer en kampeerkosten proberen we zoveel mogelijk te delen en verrekenen we achteraf.

Op 16 juni

Verzamelen:
We vertrekkken vanaf de pier van Holwerd. Het precieze tijdstip wordt na aanmelding bekend gemaakt.We vertrekkken vanaf de pier van Holwerd. Het precieze tijdstip wordt na aanmelding bekend gemaakt.

Op 17 juni

We verwachten halverwege de zondagmiddag weer terug op de vaste wal te zijn.

Vaarplan

Een rondje Ameland is, zo is in het verleden gebleken, vaak een uitdagende tocht met verrassingen. We kamperen halverwege en vervolgens is het de vraag of we met de klok mee of tegen de klok in gaan varen. Dat is de navigatie-opdracht voor dit weekeinde …

Tijdens deze tocht besteden we aandacht aan planning, navigatie en tochtleiding.