Trektocht Waddenzee

Van 10 mei 2018 tot 12 mei 2018
Geplaatst door Kreuk
Categorie├źn: Tocht
Gezien: 3392

Algemeen

Leiding:
Sido Mylius

Minimum deelname niveau:
Om aan deze tocht mee te doen moet je ZV hebben of aantoonbaar op ZV-niveau varen en ervaring hebben met grotere afstanden en branding. 

Opleiding voor:
Deze tocht is vooral bedoeld voor zeekajakvaarders die al ZV hebben en bezig zijn met de opleiding voor ZVE, of al ZVE hebben en meer ervaring willen opdoen met tochtleiding (TL). Ook leerlingsinstructeurs die een stagetocht willen doen zijn van harte welkom. Verplicht is dat natuurlijk niet. Want het is ook fijn als je voor de gezelligheid, maar wel lekker actief meevaart.

Eisen uitrusting:
Behalve de gebruikelijke (veiligheids)uitrusting voor ZV heb je een kampeeruitrusting en proviand voor drie dagen nodig. Een kanokarretje kan ook erg handig zijn.

Aanmelden:
Telefonisch op maandag 30 april tussen 20:00 en 22:00 op nummer 06-20554576. Laat s.v.p. een bericht op de voicemail achter als je in-gesprek treft en probeer het dan later opnieuw.

Let op: de datum van aanmelding van deze tocht is ruim een week vooraf!

Kosten:
Voor NZKV-abonnees 15 euro per persoon, leden WSV/Peddelpraat/TKBN betalen 17,50, niet-leden 20 euro. Vervoer en kampeerkosten proberen we zoveel mogelijk te delen en verrekenen we achteraf.

Verzamelen op donderdag 10 mei

Het precieze verzamelpunt en tijdstip wordt na aanmelding bekend gemaakt.

Terug zaterdag 12 mei

Eventueel varen we t/m zondag 13 mei, afhankelijk van het weer.

Vaarplan

Hemelvaart valt dit jaar vroeg, maar de dagen zijn al langer en de temperaturen hoger. Het is nog niet heel druk op het water: een mooie tijd voor een trektocht!

We gaan drie (uitloop tot vier) dagen met kajak en tent over het Westelijk Wad varen. Afhankelijk van het getij, het weer, de groep (zie hieronder) en wat we verder onderweg tegenkomen zullen we een planning maken en alternatieven bekijken. Het begin- en eindpunt ligt nog open, afhankelijk van de weersomstandigheden en de deelnemers.

Tijdens deze tocht besteden we met name aandacht aan planning, navigatie en tochtleiding.