Examens

Op 31 december 2016
Categorie├źn: Examens
Gezien: 4138

Het opleidingstraject voor Zeevaardigheid is enigszins gewijzigd.
Vanaf 1 januari 2016 moet je voordat je het examen Zeevaardigheid (ZV) kunt afleggen in het bezit zijn van het certificaat Kanovaardigheid A (KVA).
De andere eisen zoals tochtervaring en in het bezit zijn van en de Kajakveiligheidstest (KVT) zijn nog steeds van kracht.
KVA is de instap en zorgt voor een goede basis. Dit maakt de aansluiting naar het varen op zee en het ZV-diploma beter.
Een voordeel is dat de KVA en de KVT examens nu ook binnen verenigingen op eigen vaarwater georganiseerd kunnen worden en de stap naar ZV verkleind.
Uitgebreidere informatie vindt je op de website van het Watersportverbond.

KVA en KVT examen

Na het eerste zeekajakoefenweekend in Ellemeet willen wij bij voldoende belangstelling een KVA en KVT examen organiseren. Tijdens het Ellemeet oefenweekend kan dan nog worden geoefend.
Het examen zal twee dagen duren.
De eerste dag wordt het theorie examen en het praktijk examen KVA afgenomen en de tweede dag het KVT examen.

De exacte datum en de locatie worden later bekend gemaakt, wij willen eerst weten of er voldoende belangstelling is om dit te gaan organiseren.

ZV examen

Verder willen wij tijdens of na het tweede zeekajakoefenweekend in Ellemeet een ZV examen organiseren zonder theorie examen.
Om aan dit examen deel te nemen moet u in het bezit zijn van de KVA, KVT en Theorie ZV certificaten.

Ook hier willen wij eerst de belangstelling peilen.

Als je belangstelling hebt voor deze examen mogelijkheden moet je het formulier onder de knop inschrijven invullen en verzenden,

Onze activiteiten coördinator administreerd de belangstelling en tijdens de Ellemeet oefenweekenden of indien mogelijk eerder willen wij bekend maken wat wij gaan organiseren.