Cursus Zeevaardigheid Theorie 2.0

Geplaatst door Super User
Categorieën: Theorie ZV
Gezien: 2978

Cursus Zeevaardigheid Theorie 2.0

Op het moment dat je een tochtplanning gaat maken op getijdenwater komen stroming, getij, drift, zeekaarten, betonning, groepsgedrag, veiligheid en persoonlijke uitrusting al snel om de hoek kijken.

ZV theorie

In de ZV theoriecursus nemen we je aan de hand van praktische voorbeelden mee door de lesstof uit de syllabus en de handigheidjes die hier nu net niet in vermeld staan om je goed voor te bereiden op het examen. Doordat we met praktische opdrachten de lesstof doorlopen, kun je aan het einde van de cursus zelfstandig een eenvoudige tocht plannen. Om dit te kunnen in dit relatief korte tijdsbestek, gaan we ervanuit dat je de theorie behorend bij KVA je al eigen gemaakt hebt.

Op de eerste dag staat de tochtplanning centraal, kortom wat komt er allemaal kijken bij het plannen van een tocht op getijdenwater. We nemen je mee langs o.a. de volgende onderwerpen:
* Zeekaarten en betonning
* Getij, getijstroom en drift
* Golven en branding
* Navigatie en tochtplanning

Tijdens dag twee, gaan we aan de hand van de eerder gemaakte tochtplanning bekijken op welke wijze je rekening kunt houden met verschillende omstandigheden en je laten begrijpen wat er gebeurd bij een tocht op getijdenwater. Onderwerpen die dan o.a. langs gaan komen zijn:
* Persoonlijke uitrusting
* Groepsgedrag en veiligheid
* Weer en wind
* Kajaksport gerelateerde EHBO

Als extra ondersteuning, zullen er opdrachten verstrekt worden om tussen de 2 cursusdagen zelf aan de slag te gaan. Dankzij de mail ondersteuning, kun je op een interactieve manier actief met de lesstof bezig zijn en wordt je waar nodig ondersteund.

 

Data:

zondag 9 februari 2020
zondag 8 maart 2020
zondag 15 maart 2020 (reserve datum i.v.m. organisatie calamiteiten)
zondag 17 mei 2020 afname theorie examen ZV

Kosten:

€ 75 Abonnees NZKV,
€ 85,- WSV / Peddelpraat
€ 95,- Nergens lid van.
incl. koffie ⁄ thee, oefenmateriaal
excl. lunch en diplomakosten WSV (€ 6,95 voor WSV leden, € 13,90 voor Niet-WSV leden).

Volgorde van ontvangst betaling bepaalt toelating tot cursus i.g.v. overschrijding maximum aantal deelnemers. Wordt de cursus geannuleerd door de organisatie dan ontvang je jouw geld terug.
Betaling naar: NL07 INGB 0008 4069 81 Stichting Kanoactiviteiten, Ovv: ZV theorie 2020

Aanmelden: via het registratieformulier op deze pagina

 

Details

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: Utrechtse Kano Club
Starttijd: inloop vanaf 09:30, start @ 10:00
Eindtijd: ongeveer 16:30 maar kan ook iets later zijn….
Min/Max aantal deelnemers: 15 / 22
Organisatoren: Max van Uden, Maarten van Rossum & Arjan van Brakel