Activiteiten kalender

 

Ellemeet eerste oefenweekend Mei 2022 * VOL maar we zetten je graag op de wachtlijst.*

Van 20 mei tot 22 mei
Geplaatst door Super User
Categorieën: Ellemeet juni
Gezien: 2711

Van vrijdagavond 20 tot en met zondag 22 mei 2022

Mocht het NZKV oefenweekend vanwege Covid-19 op basis van de RIVM adviezen geen doorgang kunnen vinden, dan wordt de deelnemersbijdrage teruggestort. We houden deze adviezen nauwlettend in de gaten, zodat we een mooi en veilig oefenweekend kunnen organiseren waarbij we een ieders gezondheid en veiligheid willen waarborgen.

De Zeeuwse wateren bieden voor de beginnende tot de gevorderde zeekajak vaarder verschillende uitdagende mogelijkheden.

Tijdens de oefenweekenden, met als uitvalsbasis camping Klaverweide (onder voorbehoud)
in Ellemeet, zoeken we voor ieder niveau zijn of haar uitdagingen op. Dit doe je onder leiding van enthousiaste en ervaren instructeurs die het gebied goed kennen.

Onder gecontroleerde omstandigheden gaan zij graag uitdagingen met je aan waarbij je leert om risico’s in te schatten, maar waar je vooral leert om onder verschillende omstandigheden lekker te leren varen.

De weekenden zijn bestemd voor een brede groep kajakvaarders met minimaal het KVA niveau, van beginnende zeekajakvaarders die technieken voor tochten op zee willen leren, tot meer ervaren vaarders die hun technieken willen verbeteren.

Met name voor zeekajakkers die geen week vakantie beschikbaar hebben voor deelname aan een zeekamp en zich toch graag willen voorbereiden op een KVT of ZV examen zijn deze weekenden een uitkomst.

NADERE GEGEVENS:

Je bent vrijdag 20 mei vanaf 13.00 uur welkom op de camping, met om 20.45 uur (streeftijd) de eerste briefing. Zondags, de 22e, na terugkeer van zee, wordt het kamp rond 16.30 uur afgesloten aan de waterkant met de betreffende instructeur.

Deelnemersgroepen

Er zijn in principe drie groepen (kan aangepast worden indien nodig i.v.m. aantal deelnemers), te weten:

  1. Introductie zeevaren
  2. Zv examen groep
  3. Onderhoud en bijzondere verrichtingen

Toelichting groepen:

  1. Je zee-ervaring is nog niet heel groot, maar het zilte vocht lonkt al wel behoorlijk. Kortom de ideale groep om meer ervaring op te doen met de technieken, vaardigheden en handigheidjes die nodig zijn om veilig op zee te kunnen varen. Daarnaast gaan we aan de slag met de diverse onderdelen die horen bij het KVT examen. Dit zal in overleg met de groep en bij voldoende belangstelling ook afgenomen worden.
  1. De ZV- examen groep traint om op (korte) termijn het ZV diploma te kunnen halen. Denk daarbij de eerste dag aan technieken en de tweede dag aan een tocht en/of branding varen, natuurlijk met wat oefeningen onderweg. Indien er ergens branding aanwezig is zal deze uiteraard opgezocht worden. Voor deze groep verwachten we dat je al een aantal tochten hebt gedaan met golven en/of wind en/of stroming.
  1. De groep onderhoud en bijzondere verrichtingen is bedoeld voor de kajakkers in het bezit van het ZV diploma. In overleg met de deelnemers zullen verschillende technieken weer opgehaald worden en in, waar mogelijk, uitdagende omstandigheden tijdens een tocht in de praktijk gebracht worden. Dit vanzelfsprekend met inachtneming van de veiligheid. Denk hierbij ook aan technieken & of varianten die niet normaliter in de ZV/ZVE syllabus staan. Doel van deze groep is niet het werken naar een vaardigheidsexamen maar wel het vullen van het kajak gereedschapskistje met technieken die wel eens handig kunnen zijn.

Persoonlijke én uitrustingseisen:

Voor uw en onze veiligheid kan van de (verplichte) eisen niet worden afgeweken en loopt u het risico bij aanvang of in de loop van het weekend geweigerd te worden zonder recht op restitutie. Twijfel je of je hieraan voldoet en ben je wel geïnteresseerd om deel te nemen? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Conditie en ervaring:

Wij verlangen minimaal:

In het bezit van het KVA certificaat of in ieder geval te kunnen varen op het KVA niveau met de bijbehorende kennis en vaardigheden.

Van de introductie zeevaren-groep verwachten we een goede lichamelijke conditie waarbij je gedurende drie uren aan een stuk met een snelheid van ongeveer 5 km / uur kunt varen bij windkracht 4.

De deelnemers van de ZV- examen groep en de groep onderhoud en bijzondere verrichtingen moeten dit bij windkracht 5 kunnen.

Daarbij verwachten wij een ruime kano-ervaring op grootwater en dat je dit kalenderjaar minimaal 3 tochten van minstens 15 km hebt gevaren. Elke deelnemer dient ten minste een geoefend zwemmer te zijn.

De verplichte en aanbevolen uitrusting:

Voor alle deelnemers hanteren we de uitrusting conform de ZV exameneisen zoals vermeld op de site van de NZKV. Daarnaast adviseren we voor de groep onderhoud en bijzondere verrichtingen de uitrusting zoals vermeld bij ZVE. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie:

Recreatieoord Klaverweide, Kuijerdamseweg 56, 4323 LC Ellemeet,

Telefoon 0111-671859.

Inschrijven:

Inschrijven doe je via met deze knop: Inschrijven.

De inschrijving is open vanaf januari 2022.

Tarieven:

De inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling.

Een maand voor het weekend ontvangt u de algemene informatie. In de week voor het weekend ontvangt u nog een bericht met de laatste relevante updates.

De bedragen die betaald moeten worden bij inschrijving zijn als volgt:

 

            Basis tarief                         : € 130

            Tarief WSV leden                 : € 110

            Tarief TKBN leden                : € 120

          

Deze tarieven zijn inclusief camping en dag vullende instructie van ons instructeurs team.

Overige kosten zijn voor eigen rekening.

De inschrijving wordt definitief als het bedrag is bijgeschreven op IBAN NL07INGB0008406981 ten name van Stichting Kanoactiviteiten Rijswijk.

Betaal s.v.p. onder vermelding van "Ellemeet mei 2022” en voor -en achternaam.