Incident Kajak op auto laden 29 mei 2021

Locatie “Brouwersdam”

Na een dag gevaren te hebben moesten de kajaks weer op de auto’s.

Zelf had ik de kajak met behulp van het karretje links naast de auto gelegd en me in droge kleding gehesen. Nu moest de kajak nog verplaatst worden van de linkerkant van de auto naar de rechterkant. Geen probleem, met hulp van een medevaarder zou dit zo zijn gedaan.

Even vlug

Door het “even vlug” ging het helemaal fout. Zelf had ik de achterkant van de kajak vast en liep vlak voor de auto langs. Hier monteer ik een “sleepoog” om de kajak met de punt aan te maken. Dit tegen opgaande beweging tijdens het rijden. Met mijn rechteronderbeen kwam ik hier tegenaan en struikelde voorover. Om de kajak te beschermen liet ik deze niet los en kwam met de linkerhand op het asfalt terecht. Toen de rechterknie de rechterhand en tot slot met mijn hoofd. Hierdoor ontstonden en verwondingen aan de knokkels van de linkerhand, rechterknie, handpalm van de linkerhand en boven de slaap van het rechteroog.

Kleine paniek bij de omstanders die om hulp riepen.

Mazzel

Door de hulpvraag kwamen er twee medevaarders om hulp te bieden. Een van hen bleek ambulancebroeder te zijn en de andere huisarts. In het zonnetje gezeten naast het rechtervoorwiel van de auto werd ik behandeld.

Vuil uit de open wonden gespoeld en verzorgd

De verwonding boven de slaap was van die grote dat het gehecht moest worden. Ook dit is hier terplekke gedaan. Op mijn vraag of ik de volgende dag weer gewoon zou kunnen varen was het antwoord kort maar krachtig: NEE.

Nu, half juli (2021) ben ik van de verwondingen af en realiseer ik me dat ik mazzel heb gehad.

 

Leermoment

Niet even snel iets doen zeg ik zelf altijd, doe het dan ook zelf niet. Dat voorkomt zulke “stomme incidenten”.