Ellemeet eerste oefenweekend.**VOL** Er is een wachtlijst!

Van 28 mei tot 30 mei

Geplaatst door Super User

Categorieën: Ellemeet juni

Gezien: 1413


Mocht het NZKV oefenweekend vanwege Covid-19 op basis van de RIVM adviezen geen doorgang kunnen vinden, dan wordt de deelnemersbijdrage teruggestort. We houden deze adviezen nauwlettend in de gaten, zodat we een mooi en veilig oefenweekend kunnen organiseren waarbij we een ieders gezondheid en veiligheid willen waarborgen.

NZKV oefenweekend mei 2021

Van vrijdagavond 28 tot en met zondag 30 mei 2021.

De Zeeuwse wateren bieden voor de beginnende tot de gevorderde zeekajak vaarder verschillende uitdagende mogelijkheden.

Tijdens de oefenweekenden, met als uitvalsbasis camping Klaverweide (onder voorbehoud)
in Ellemeet, zoeken we voor ieder niveau zijn of haar uitdagingen op. Dit doe je onder leiding van enthousiaste en ervaren instructeurs die het gebied goed kennen.

Onder gecontroleerde omstandigheden gaan zij graag uitdagingen met je aan waarbij je leert om risico’s in te schatten, maar waar je vooral leert om onder verschillende omstandigheden lekker te leren varen.

De weekenden zijn bestemd voor een brede groep kajakvaarders met minimaal het KVA niveau, van beginnende zeekajakvaarders die technieken voor tochten op zee willen leren, tot meer ervaren vaarders die hun technieken willen verbeteren.

Met name voor zeekajakkers die geen week vakantie beschikbaar hebben voor deelname aan een zeekamp en zich toch graag willen voorbereiden op een KVT of ZV examen zijn deze weekenden een uitkomst.

Nadere gegevens

Je bent vrijdag 28 mei vanaf 13.00 uur welkom op de camping, met om 20.45 uur (streeftijd) de eerste briefing. Zondags, de 30e, na terugkeer van zee, wordt het kamp rond 16.30 uur afgesloten aan de waterkant met de betreffende instructeur.

Deelnemersgroepen:

Er zijn in principe drie groepen (kan aangepast worden indien nodig i.v.m. aantal deelnemers), te weten:

  1. Introductie zeevaren
  2. Zv examen groep
  3. Onderhoud en bijzondere verrichtingen

 Toelichting groepen:

  1. Je zee-ervaring is nog niet heel groot, maar het zilte vocht lonkt al wel behoorlijk. Kortom de ideale groep om meer ervaring op te doen met de technieken, vaardigheden en handigheidjes die nodig zijn om veilig op zee te kunnen varen. Daarnaast gaan we aan de slag met de diverse onderdelen die horen bij het KVT examen. Dit zal in overleg met de groep en bij voldoende belangstelling ook afgenomen worden.
  1. De ZV- examen groep traint om op (korte) termijn het ZV diploma te kunnen halen. Denk daarbij de eerste dag aan technieken en de tweede dag aan een tocht en/of branding varen, natuurlijk met wat oefeningen onderweg. Indien er ergens branding aanwezig is zal deze uiteraard opgezocht worden. Voor deze groep verwachten we dat je al een aantal tochten hebt gedaan met golven en/of wind en/of stroming.
  1. De groep onderhoud en bijzondere verrichtingen is bedoeld voor de kajakkers in het bezit van het ZV diploma. In overleg met de deelnemers zullen verschillende technieken weer opgehaald worden en in, waar mogelijk, uitdagende omstandigheden tijdens een tocht in de praktijk gebracht worden. Dit vanzelfsprekend met inachtneming van de veiligheid. Denk hierbij ook aan technieken & of varianten die niet normaliter in de ZV/ZVE syllabus staan. Doel van deze groep is niet het werken naar een vaardigheidsexamen maar wel het vullen van het kajak gereedschapskistje met technieken die wel eens handig kunnen zijn.

Persoonlijke en uitrustingseisen:

Voor uw en onze veiligheid kan van de (verplichte) eisen niet worden afgeweken en loopt u het risico bij aanvang of in de loop van het weekend geweigerd te worden zonder recht op restitutie. Twijfel je of je hieraan voldoet en ben je wel geïnteresseerd om deel te nemen? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Conditie en ervaring:

Wij verlangen minimaal:

In het bezit van het KVA certificaat of in ieder geval te kunnen varen op het KVA niveau met de bijbehorende kennis en vaardigheden.

Van de introductie zeevaren-groep verwachten we een goede lichamelijke conditie waarbij je gedurende drie uren aan een stuk met een snelheid van ongeveer 5 km / uur kunt varen bij windkracht 4.

De deelnemers van de ZV- examen groep en de groep onderhoud en bijzondere verrichtingen moeten dit bij windkracht 5 kunnen.

Daarbij verwachten wij een ruime kano-ervaring op grootwater en dat je dit kalenderjaar minimaal 3 tochten van minstens 15 km hebt gevaren. Elke deelnemer dient ten minste een geoefend zwemmer te zijn.

De verplichte en aanbevolen uitrusting:

Voor alle deelnemers hanteren we de uitrusting conform de ZV exameneisen zoals vermeld op de site van de NZKV. Daarnaast adviseren we voor de deelnemers, die speciaal komen voor onderhoud en bijzondere verrichtingen, de uitrusting bij zich te hebben zoals vermeld bij ZVE. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Basisuitrusting conform ZV:
https://www.watersportverbond.nl/media/r1ipzq1h/zee-kajakvaardigheid.pdf

Onderhoud en bijzondere verrichtingen:
https://www.watersportverbond.nl/media/trrgr1vn/zeekajakvaardigheid-extra.pdf

Locatie

Recreatieoord Klaverweide, Kuijerdamseweg 56, 4323 LC Ellemeet,
Telefoon 0111-671859.

Inschrijven

Inschrijven doe je via deze knop.
De inschrijving is open vanaf januari 2021.

Tarieven

Basis tarief : €130        
Tarief WSV leden : €120        
Tarief TKBN leden : €120        
Tarief NZKV abonnees : €110        

Deze tarieven zijn inclusief camping en dag vullende instructie van ons instructeurs team.

De inschrijving wordt definitief als het bedrag is bijgeschreven op IBAN NL07INGB0008406981 ten name van Stichting Kanoactiviteiten Rijswijk.
Betaal s.v.p. onder vermelding van "Ellemeet 1- 2021” en deelnemersnaam.