De Zeeuwse wateren bieden voor de beginnende tot de gevorderde zeekajakvaarder verschillende uitdagende mogelijkheden.

Tijdens de oefenweekenden, met als uitvalsbasis camping Klaverweide in Ellemeet, zoeken we voor ieder niveau de uitdagingen op. Dit doe je onder leiding van enthousiaste en ervaren instructeurs die het gebied goed kennen.

Onder gecontroleerde omstandigheden gaan zij graag uitdagingen met je aan waarbij je leert om risico’s in te schatten, maar waar je vooral leert om onder verschillende omstandigheden lekker te leren varen.

De weekenden zijn bestemd voor een brede groep kajakvaarders met minimaal het KVA niveau, van beginnende zeekajakvaarders die technieken voor tochten op zee willen leren, tot meer ervaren vaarders die hun technieken willen verbeteren.

Met name voor zeekajakkers die niet een hele week vakantie beschikbaar hebben en zich toch graag willen voorbereiden op een KVT of ZV examen zijn deze weekenden een uitkomst.

 

Nadere gegevens

Je bent vrijdag vanaf 13.00 uur welkom op de camping, met om 20.45 uur (streeftijd) de eerste briefing. Zondags, na terugkeer van zee, wordt het kamp rond 16.30 uur afgesloten aan de waterkant met de betreffende instructeur.

Deelnemersgroepen

Er zijn in principe drie groepen (kan aangepast worden indien nodig i.v.m. aantal deelnemers), te weten:

 1. Introductie zeevaren 
 2. ZV examen groep
 3. Onderhoud en bijzondere verrichtingen

 

Toelichting groepen

 1. Je zee-ervaring is nog niet heel groot, maar het zilte vocht lonkt al wel behoorlijk. Kortom de ideale groep om meer ervaring op te doen met de technieken, vaardigheden en handigheidjes die nodig zijn om veilig op zee te kunnen varen. Daarnaast gaan we aan de slag met de diverse onderdelen die horen bij het KVT examen. Dit zal in overleg met de groep en bij voldoende belangstelling ook afgenomen worden.
 2. De ZV- examen groep traint om op (korte) termijn het ZV diploma te kunnen halen. Denk daarbij de eerste dag aan technieken en de tweede dag aan een tocht en/of branding varen, natuurlijk met wat oefeningen onderweg. Indien er ergens branding aanwezig is zal deze uiteraard opgezocht worden. Voor deze groep verwachten we dat je al een aantal tochten hebt gedaan met golven en/of wind en/of stroming.
 3. De groep onderhoud en bijzondere verrichtingen is bedoeld voor de kajakkers in het bezit van het ZV diploma. In overleg met de deelnemers zullen verschillende technieken weer opgehaald worden en in, waar mogelijk, uitdagende omstandigheden tijdens een tocht in de praktijk gebracht worden. Dit vanzelfsprekend met inachtneming van de veiligheid. Denk hierbij ook aan technieken & of varianten die niet normaliter in de ZV/ZVE syllabus staan. Doel van deze groep is niet het werken naar een vaardigheidsexamen maar wel het vullen van het kajak gereedschapskistje met technieken die wel eens handig kunnen zijn.

 

Persoonlijke èn uitrustingseisen

Voor uw en onze veiligheid kan van de (verplichte) eisen niet worden afgeweken en loopt u het risico bij aanvang of in de loop van het weekend geweigerd te worden zonder recht op restitutie. Twijfel je of je hieraan voldoet en ben je wel geïnteresseerd om deel te nemen? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Conditie en ervaring

Wij verlangen minimaal:

In het bezit van het KVA certificaat of in ieder geval te kunnen varen op het KVA niveau met de bijbehorende kennis en vaardigheden. 

Van de introductie zeevaren-groep verwachten we een goede lichamelijke conditie waarbij je gedurende drie uren aan een stuk met een snelheid van ongeveer 5 km / uur kunt varen bij windkracht 4.

De deelnemers van de ZV- examen groep en de groep onderhoud en bijzondere verrichtingen moeten dit bij windkracht 5 kunnen. 

Daarbij verwachten wij een ruime kano-ervaring op grootwater en dat je dit kalenderjaar minimaal 3 tochten van minstens 15 km hebt gevaren. Elke deelnemer dient ten minste een geoefend zwemmer te zijn.

De verplichte en aanbevolen uitrusting

Voor alle deelnemers hanteren we de uitrusting conform de ZV exameneisen zoals vermeld op de site van de NZKV. Daarnaast adviseren we voor de groep onderhoud en bijzondere verrichtingen de uitrusting zoals vermeld bij ZVE. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie

Recreatieoord Klaverweide, Kuijerdamseweg 56, 4323 LC Ellemeet, 
Telefoon 0111-671859.

Inschrijven en afmelden

Je kan je alleen inschrijven via de link naar het formulier op de kalender.

De inschrijving is pas definitief als het inschrijfgeld is ontvangen op de rekening van de NZKV onder vermelding van:

 • 'Ellemeet' met het betreffende weekend (maand, jaar), en
 • je naam of namen voor wie je betaalt.

IBAN: NL07 INGB 0008 4069 81. T.n.v. NZKV / Stichting Kanoactiviteiten, Rijswijk

Kosten

Het bedrag voor deelname staat op de kalender.

Korting:

 1. €30 - Lid Watersportverbond
 2. €10 - Geen lid WSV, wel lid van Peddelpraat of TKBN

De tarieven zijn inclusief camping en dag vullende instructie van ons instructeursteam.
Overige kosten zijn voor eigen rekening.

Een maand voor het weekend wordt de algemene informatie gemaild. In de week voor het weekend volgt nog een bericht met de laatste relevante updates.

Annuleren

Opzeggen kan, maar er kunnen kosten zijn:

 • Tot 3 maanden vooraf: volledige restitutie van het inschrijfgeld.
 • Tot 2 maanden vooraf: kosten € 25 
 • Tot 1 maand vooraf:  kosten € 50  
 • Korter dan 1 maand vooraf: geen restitutie.

Afmelden kan bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarvoor is de volgende informatie nodig:

 • Naam van de activiteit + maand & jaar van deze activiteit;
 • De naam van de af te melden deelnemer;
 • De naam behorend bij de bankrekening waarmee is betaald.

Deze regeling is om te voorkomen dat de inschrijving snel vol loopt met aanmelders die ook weer worden afgezegd. Daardoor komen andere mensen die zich aan willen melden minder makkelijk aan bod, omdat voor hun de inschrijving dan al gesloten zal worden. En aanmelden en vervolgens afmelden levert daarnaast onze vrijwilligers veel extra administratief werk op. 

Overweeg zelf of je een annuleringsverzekering wil afsluiten.