Ellemeet september 2017

 

Auteur :  Een deelnemer
Leiding :  Maarten van Rossum
Foto :  Willem Oosting
Data :  2 en 3 september 2017

 

Wat maakt een oefenweekend in Ellemeet zo aantrekkelijk?

Altijd is het leuk elkaar te ontmoeten en samen te varen op zee. Hoe je het wendt of keert, het blijft een hele operatie voor 1 dag. Een heel weekend met de focus op oefenen levert meer op. Bovendien geeft het kamperen op één gezamenlijk veldje een extra dimensie.

Je komt er nòg makkelijker toe als je weet dat er dan ook nog eens een team van instructeurs klaar staat om vaarprogramma’s samen te stellen op maat voor elk niveau.

Het eerste weeken van september bracht prachtig weer. Helaas dus wat minder golven en deining.

Op 4 verschillende vaardigheidsniveau’s werd er ingedeeld en kwamen de deelnemers met hun wensen en verlangens naar voren. Omdat er van te voren aan een aantal deelnemers beloofd was punten te kunnen scoren voor kanovaardigheid en kanoveiligheid, was er een groep die strikt puntjes ging afwerken.
Dit bleek naderhand toch teveel op gespannen voet te staan met ons credo “Plezier beleven in een veilige omgeving” om dan en passant vaardigheden te verbeteren en aan te kunnen leren. 

Op een vraag van de organisatie wat het leukste was dit weekend, kwam een deelnemer tot de slotsom dat toen de instructeurs gewoon mee gingen doen in plaats van vóór de groep te “staan”, er ineens veel meer saamhorigheid ontstond.
De groep in zijn geheel ging meer samen doen onder leiding van een meevarende zeekajakcoach/instructeur.
Ook absolute beginners (4) werden op hun wenken bediend. Ervaren hoe het grote wijde open water is; hoe krijg ik grip op het water met een peddel; hoe krijg ik het gevoel dat de boot naar mij “luistert”.

Het was hartverwarmend om te zien hoe in twee dagen deze vier mensen met zevenmijlslaarzen vorderingen maakten.
Een deelneemster (50+) heeft dit jaar zwemdiploma A en B gehaald en was als de dood om te varen met een gesloten spatzeil, laat staan om onderwater uit te stappen. Ze heeft haar angst overwonnen en is gegrepen door het varen op zee. 

Wordt vervolgd!

instappen